Inschrijving najaarscompetitie tennis en padel --> uiterlijk 5 juni en we zoeken een VCL!

16 mei 2022


Beste leden,

Terwijl de Voorjaarscompetitie nog in volle gang is start alweer de inschrijving voor de Najaarscompetitie.

Maar let op: Bianca van der Laan stopt na deze voorjaarscompetitie met haar rol als Verenigings Competitieleider (VCL). We hebben nog niemand die deze rol gaat vervullen. Wie wil dat doen?? Als we als club volgend jaar competitie willen blijven spelen hebben we een VCL nodig! Voor de najaarscompetitie pakt de wedstrijdcommissie deze taak op zolang we geen VCL hebben. Maar dat is verre van een ideale oplossing. Dus wie wil dit oppakken? Je kan het ook in een tweetal doen. Neem hiervoor contact op met Suzanne van der Hoorn 0625587883 of email naar [email protected]

 

De afgelopen twee jaar is de Voorjaarscompetitie als gevolg van het coronavirus verplaatst naar het najaar. Gelukkig wordt er dit jaar weer een normale Najaarscompetitie gespeeld, wat betekent dat er niet om promotie/degradatie wordt gespeeld én dat de competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde en niet op basis van teamrechten.

Algemeen

T.V.T.A. spant zich in om voor haar leden deelname aan diverse competities in het voorjaar en het najaar mogelijk te maken (junioren, senioren en veteranen).
Samenstelling van competitieteams gebeurt bij senioren op basis van teaminschrijving. Indien senioren geen team hebben, kunnen zij zich individueel aanmelden voor de competitie met voorkeur voor competitiesoort en -dag. Zij worden op een invallerslijst geplaatst die op de site wordt gepubliceerd en wordt gedeeld met de competitiecaptains. Ook senioren die uitsluitend als invaller willen meespelen, kunnen zich op deze wijze aanmelden. De overige algemene richtlijnen zijn opgenomen in het competitiebeleid 2018-2022.
Het competitiebeleid is als bijlage toegevoegd aan deze mail.

Inschrijfmogelijkheden TVTA

De volgende uitgangspunten worden door het bestuur gehanteerd voor de beschikbare banen per competitiedag:

 • Maandag t/m vrijdag op de dag 4 banen beschikbaar.
 • Zaterdag en zondag op de dag 5/6 banen beschikbaar. Wel moet er rekening gehouden worden met de jeugdcompetitie, die ook deze dagen in de ochtend gespeeld wordt.
 • Maandagavond t/m donderdagavond wordt nog besloten door het bestuur o.b.v. het aantal opgegeven teams hoeveel banen per avond beschikbaar gesteld kunnen worden.
 • Vrijdagavond 6 banen beschikbaar

Alle inschrijfmogelijkheden stelt TVTA in eerste instantie open, zodat geïnventariseerd kan worden waar de competitiespeler behoefte aan heeft.
In de bijlagen is een overzicht opgenomen van het competitieaanbod in District Leiden en een overzicht van de speeldata.

Zodra de inschrijving is gesloten en het duidelijk is welke teams en/of individuele spelers welke competitie(s) willen spelen beslist het bestuur van TVTA of er plaats is voor alle te vormen teams op ons Tennispark, rekening houdend met de recreatieve tennissers en lesbanen. Indien een team niet op de gewenste dag/avond ingedeeld kan worden zal in overleg met de VCL gekeken worden of het team op een andere dag ingedeeld kan worden.

Competitie: 5 speeldagen

Met ingang van dit jaar is het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Belangrijkste redenen daarvoor zijn dat het beter aansluit bij het jaargetijde, rekening wordt gehouden met de herfstvakantie en sluiting van parken.

Verder wordt in het najaar op vrijdagavond NIET om de week gespeeld zoals tijdens de Voorjaarscompetitie wel het geval is.

&9-competitie

Ben jij of ken jij iemand die graag eens competitie wil spelen? Iemand die net begonnen is of nog nooit competitie heeft gespeeld? Dan is de 8&9-competitie precies de juiste competitie. We schrijven teams in van minimaal drie spelers/speelsters. Hoe werkt het:

 • Alleen voor speelsterkte 8 en 9. Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Gezelligheid staat voorop. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
 • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD) want 8&9 Tennis is Dubbel Zo Leuk!
 • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
 • Je speelt de wedstrijden volgens het compact principe. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set;
 • De Najaarscompetitie bestaat uit vijf speeldagen (op donderdag en zondag)

Heren Dubbel 50+ (op tijd) Donderdag Middag Leiden

In Leiden wordt een recreatiecompetitie aangeboden speciaal voor leden van 50 jaar en ouder. Het doel van deze competitie is om oudere tennisspelers in een recreatieve en sportieve sfeer tennispartijen te laten spelen. Deze competitie valt onder de reguliere competitie, maar telt niet mee voor de speelsterkte (DSS). Er worden 5 wedstrijden van elk twee keer 60 minuten gespeeld (incl. 10 minuten inspeeltijd). Elke wedstrijd bestaat uit 4 dubbelspelen, die in twee speelronden gespeeld moeten worden. De competitie wordt afgesloten met een finaledag.

Padel-competitie
Voor wie
Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler
. Teams bestaan uit minimaal 4 spelers en alle combinaties zijn mogelijk (4 heren, 4 vrouwen, 2 vrouwen en 2 heren, 3 heren en 1 vrouw etc.)

Speeldata
De 
Najaarscompetitie Padel wordt gespeeld in september en oktober 2022. Zie bijlage voor de data.

Klassen
Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

Competitiebijdrage
De competitiebijdrage is voor tennis en padel vastgesteld op: €32,- .

Inschrijvingstermijn Najaarscompetitie tennis en padel
Op 15 juni 2022 moeten de teams ingeschreven worden bij de KNLTB. Vanwege de benodigde goedkeuring van het bestuur verzoek ik jullie om de inschrijving van jullie team of individuele inschrijving uiterlijk 5 juni per mail (wedstrijdcommissie@tvteraar.nl) aan de wedstrijdcommissie door te geven (en dus niet meer aan Bianca)! Graag duidelijk aangeven welke competitiesoort (tennis en/of padel), dag en dagdeel jullie willen spelen en voor de reguliere tennis competitie welke vorm (alleen dubbels op tijd, reguliere dubbels of enkels/dubbels). Kijk hiervoor goed in de bijlagen bij de inschrijfmogelijkheden. Daarnaast heb ik een teamopgave nodig met de namen en bondsnummers, omdat voor de meeste vormen o.b.v. actuele ratings de klasse bepaald gaat worden.

De volgende bijlagen zijn toegevoegd:

 • Competitiebeleid T.V.T.A. 2018-2022
 • Overzicht van het competitieaanbod tennis Zuid Holland
 • Overzicht van het competitieaanbod padel
 • Overzicht van de speeldata 2022 najaarscompetitie Zuid Holland
 • Overzicht van de speeldata 2022 Padel

Mochten er nog vragen/onduidelijkheden zijn, dan vernemen wij die graag!

Vriendelijke groet,

De Wedstrijdcommissie

aanbod-knltb-najaarscompetitie-2022-zuid-holland.pdf aanbod-knltb-padelcompetitie-2022.pdf Competitiebeleid TVTA 2018-2022.docx speeldata knltb najaarscompetitie 2022.pdf speeldata-KNLTB-najaarscompetitie-padel-2022.pdf

Nieuwscategorieën Senioren

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 172 603 347

Tennisvereniging teraar

Vosholstraat 29
2461 AB Ter Aar

KVK-nummer

40445485